Nieuws

Maandag 9 september 2013

Vrijdag 13 september wordt de vernieuwbouw accommodatie MVC'19 en de multifunctionele ruimte MFR officieel in gebruik genomen. Het officiële programma begint om 18.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De officiële openingshandeling vindt plaats rond 18.40 uur op het multiveld.

In de kantine van MVC'19 zullen na het welkomstwoord door gastheer Jim Korthagen achtereenvolgens wethouder Wim Hermans van de gemeente Peel en Maas, Rob Hüskens, voorzitter van Stichting Bree en Eric Boots namens het MVC'19-bouwteam het woord voeren. Bij de officiële opening zal ook het bord van het Jac Petersplein onthuld worden, dat de naam krijgt van de dit jaar overleden erevoorzitter van MVC'19 Jac Peters. Na het officiële gedeelte kan iedereen vanaf 19.00 uur een kijkje nemen in de vernieuwbouw en in het MFR.


Uiterst rechts het nieuwbouwgedeelte.

Metamorfose

De megaklus is een korte tijdspanne geklaard. Met deze officiële opening is de eerste fase van de sportieve omgeving Breetse Peelweg afgerond. Er is veel veranderd op de accommodatie. Het aantal kleedkamers is fors uitgebreid en er zijn ook diverse ondersteunende ruimtes bij de kleedkamers gerealiseerd. De kantine is niet alleen helemaal gemoderniseerd, maar ook aangepast aan de eisen des tijds. Het terras met zicht op het hoofdveld is helemaal overkapt. Het zesde speel– en trainingsveld ligt klaar om gebruikt te worden. Dit veld maakt deel uit van de afspraken die het voormalige gemeentebestuur van de gemeente Maasbree met MVC'19 heeft gemaakt en de gemeente Peel en Maas heeft die afspraken gehonoreerd. Opvallend is ook de realisatie van het multiveld met speel- en sporttoestellen. Jong en oud kunnen gebruik maken van de sportfaciliteiten die het multiveld aan iedereen biedt. Een van de pareltjes van de vernieuwbouw is de MFR die een eigen ingang heeft en toch deel uitmaakt van het clubgebouw. Dit MFR zal vanaf 1 januari 2014 gebruikt gaan worden door Hoera Kindcentra. De zijwanden van de gangen van het kleedkamercomplex zijn de moeite waard om bekeken te worden. De archivarissen van MVC'19 hebben zich uit de naad gewerkt om door een fraaie fotogalerij alle aspecten van de rijke geschiedenis van MVC'19 te belichten. MVC'19 mag trots zij op haar vernieuwde multifunctionele accommodatie, die ook indruk heeft gemaakt op de BVO's die deelnamen aan het achtste MVC Top D.

Visie en daadkracht

Voorzitter Theo Cox: "We zijn trots op de realisatie van dit project. Uiteindelijk streven we naar de realisatie van de visie Sportieve omgeving Breetse Peelweg. Er moet een sterke en aantrekkelijke sportieve omgeving ontstaan, waarin sportverenigingen nauw kunnen samenwerken met maatschappelijke instellingen, het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente. In deze omgeving zou iedereen zijn of haar juiste sport moeten kunnen vinden. Of de Breetse Peelweg zou de sportieve ontmoetingsplaats van de kern Maasbree en omgeving moeten worden, hetgeen een wezenlijke bijdrage zou leveren aan de profilering en leefbaarheid van en in Maasbree. Daarom is ook Stichting Bree opgericht, waarvan naast MVC'19 ook de verenigingen Brits Bridge, VC Asterix, beugelclub De Treffers, badmintonclub BCM'80, Hartpatiënten Maasbree, Majuso Maasbree, handbalvereniging BSAC en ruitervereniging De Cowboys deel uitmaken.

"Stichting Bree heeft zich tot doel gesteld om rond 2020, met de nieuwbouw van een sporthal, de Sportieve Omgeving Maasbree aan de Breetse Peelweg af te hebben. Realisatie voorziet volgens de stichting in een efficiënter gebruik van al bestaande (aangepaste) voorzieningen en levert een bijdrage aan het voorkomen van een verdere versnippering van mogelijk nieuwe voorzieningen." Eric Boots, die samen met Paul Kühlman en Guus van Deursen het bouwteam vormden, vervolgt. "Toen de leden groen licht hadden gegeven voor de plannen, zijn we voortvarend van start gaan. Iedereen heeft zijn best gedaan om in een korte tijdspanne het project te realiseren. Vele mensen hebben de handen uit de mouwen gestoken."

Pierre Houben en Jac Gubbels die tijdens de bouw de voortgang van het project bewaakten, steken de loftrompet op de vrijwilligers. "We hebben zo veel vrijwilligers binnen de club die meegeholpen hebben aan de realisatie van de plannen. Extra vermelding verdienen de leden van de donderdagmorgengroep, die niet alleen hebben meegedacht, maar vooral mee de handen uit de mouwen gestoken hebben. Ook een extra pluimpje verdient voorzitter Theo Cox, die zijn nek heeft durven uit te steken met dit project. Zijn enthousiasme is door de leden overgenomen." De realisatie van dit project is mede tot stand gekomen door de gemeente Peel en Maas, de provincie Limburg, het Oranjefonds, het Skanfonds, het CZ-fonds en Fonds Gehandicaptensport, het bedrijfsleven in de ruimste zin des woords en last but not least de MVC'19- vrijwilligers.